Dit najaar en in 2017 is er een Basiscursus Kunstzinnig Dagboek aan de Zeeuwse Volksuniversiteit in Goes en in Zierikzee.

Een kunstzinnig dagboek is een dagboek waarin men zijn verhaal niet alleen in woorden vertelt, maar in een combinatie van woord en beeld.

Een dagboek biedt namelijk ook ruimte voor creativiteit. Door creatieve schrijfoefeningen, tekeningen, schilderijen en collages onderdeel van je verhaal te maken, vertel je een verhaal dat rijker is dan je ooit met alleen woorden kunt beschrijven. Er zijn soms duizenden woorden nodig om iets te omschrijven wat je in één simpel beeld – hoe eenvoudig ook – kunt vatten.

Bovendien werkt het ook nog eens zo dat het gebruik van taal in combinatie met beeld en kleur de linker en rechter hersenhelft met elkaar in balans brengt. Dit maakt dat het werken in een kunstzinnig dagboek bijzonder ontspannend is en verhelderend kan werken. Er zijn onvoorstelbaar veel technieken toepasbaar in een dagboek.

De basiscursus behelst enkele basale, toegankelijke en inspirerende technieken die mensen in niet al te veel tijd kunnen toepassen en waarbij gebruik wordt gemaakt van basismaterialen.

De cursus Kunstzinnig Dagboek gaat over DOEN! De opdrachten die aan bod komen, prikkelen je inspiratie en bieden verschillende technieken aan waar je thuis zelf mee verder kunt.

De cursus is geschikt voor zowel mensen die al ervaring hebben met creatief schrijven, tekenen en schilderen, als voor beginners. Zelf meenemen: potlood, gum, puntenslijper, schaar, lijm, pen, kleurpotloden, een paar viltstiften en eventueel waterverf.

Voor meer informatie over de Basiscursus Kunstzinnig Dagboek, klik hier.