“Als het straks eenmaal zomervakantie is, dan…dan….”

Maar ‘t is nu zomervakantie en ik begeef me als een leeggelopen balonnetje door het leven. Ik slaap uit, zou door de dag heen in slaap kunnen vallen, verlang ‘s middags alweer naar mijn bed en zet me maar niet in het zonnetje! Ik was blijkbaar toe aan het totale nietsdoen. Even niks. Even bijkomen. Wat een luxe dat ik dan dan ook zomaar kan doen!

Tussen het soezen, slapen, koken en eten (want ik kook me wel de gezellige rambam voor vrienden en familie!!!) door doe ik echter wel een boel inspiratie op…mooie films vooral, de laatste weken. Voor al diegenen die net als ik tijdens het cocoonen ook af en toe wat inspiratie willen opdoen en voor alle filmliefhebbers heb ik een klein filmlijstje dat beslist de moeite waard is:

Le fabuleux destin d’Amelie Poulin, as. zaterdagavond op tv op Nederland 2. Zó ongelooflijk leuke film waar je helemaal vrolijk van wordt. Minstens zo effectief als een reep chocola (alleen krijg ik hier dan geen migraine van!) Dit is zo’n film waar ik voor thuis blijf!

Twilight is een vreselijk romantische film, non-Hollywood style gefilmd over een schoolmeisje en een vampier die in een onmogelijke, maar zeer diepe liefde verstrikt raken. Een film waar zelfs een bijna-mid-life hart weer sneller van gaat kloppen…en wat heeft de art direction voor een ongelooflijk mooie sfeer gezorgd. Deze film is het eerste deel van een vierluik waarvan de laatste drie delen nog gefilmd moeten worden. Gebaseerd op de boeken van Stephenie Meyer.

Nog een kunstige film is Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Een film met een bizar sfeertje…het eerste half uur is ploegen om vat te krijgen op het verhaal, maar als je het eenmaal vast hebt, is het zo’n ongelooflijk mooie film!!! Ook de eerste film waarin Jim Carey mij ervan overtuigt dat hij kan acteren en eigelijk best een mooie vent is als hij zijn overdreven bekken niet trekt. Oh, enne Kate Winslet…..ijzersterk, zoals gewoonlijk.

Dat een kinderfilm niet alleen voor kinderen leuk hoeft te zijn, bewijst Bridge to Terabithia. Twee jonge tieners ontsnappen in een fantasiewereld, een wereld die ze allbei hard nodig hebben. Geen zoetsappig drama. Houd je zakdoeken maar bij de hand! Erg mooi!

En tenslotte nóg een kinderfilm, maar niet voor tere kinderhartjes, is Coraline. Een animatiefilm over een meisje dat in een oud huis komt te wonen. Met ouders die geen tijd voor haar hebben, vlucht ze weg naar een andere wereld. Op het eerste gezicht lijkt alles daar beter. Maar niet alles is wat het lijkt! Ontzettend spannende film die ook nog eens ontzettend knap gemaakt is!