Niet iedereen heeft dezelfde relatie met muziek. En om die reden kan ik niet zomaar stellen dat muziek van onschatbare waarde is voor het Kunstzinnig Dagboek. Voor mij is het dat echter wel. Muziek is zoiets als ademhalen voor het Kunstzinnig Dagboek. En hoewel de muziek lang niet altijd het thema van een pagina is, toch heeft ze  meestal wel invloed op de sfeer ervan.

Soms is muziek de hoofdzaak. Dan kruip ik achter mijn computer, dim ik het licht, koptelefoon op en dan kan ik even helemaal van de wereld raken. Zoals gisteren, toen ik mijn lijstje favoriete trancenummers weer eens opriep…ik zal een aantal nummers onderaan het bericht zetten…met een collegeblok een balpen voor me. De muziek bracht een verzameling losse kreten en schetsen…misschien ooit de basis voor een nieuwe pagina, een schilderij…of misschien waren ze wel gewoon het doel op zich…mijn gedachten de vrije loop laten op muziek. De gedachten kwamen en ik liet ze op papier weer gaan…deze manier van werken komt heel erg dicht bij meditatie.

Een lijstje van (voor mij) geschikte muziek om op weg te zweven:

– “Salt water” – Chicane
– “Rame” – Snap (slomo version)
– “Ecos Na Catedral” – Madredeus (Electronico remix)
– “Diabaram” – Youssou N’Dour en Ryuichi Sakamoto
– “Glory Box” – Portishead
– “Silence” – Delerium ft. Sarah McLaughlan
– “As the Rush comes” – Motorcycle (radio edit)
– “Hide U” – Kosheen
– “Smell of Desire” – Enigma
– “Whispering Wind”- Moby
– “Children” – Robert Miles (dream version)
– “Faithfulness” – DJ Tiësto ft. Skin

Zo, nu gaan we verder met zomervakantie vieren! Al is de aanblik van die grijsgroene hemel boven ons huis nu even niet zo zomers! Maar we vermaken ons prima! Al was ‘t op z’n minst omdat ik elke dag kan uitslapen….lekker!!!!!

(En toen regende het ineens keiharde pijpestelen! Fijne zomervakantie!)