Het is de laatste dag van het jaar en het kietelt al een beetje; de verwachting van een nieuw jaar.

2009 is een achtbaan geweest. Wat ís er veel gebeurd en gelukkig net niet gebeurd. Het heeft allemaal de nodige energie gekost en het heeft mijn focus gedurende een lange tijd van mijn werk afgehouden. Maar deze terugtrekking was niet alleen negatief. Het was een belangrijke periode in mijn ontwikkeling. Eén van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd, is te accepteren dat je soms even uit de stroom van het leven gekegeld wordt; dat dat erbij hoort en dat dat okee is. En gek genoeg heeft het iets heel positiefs opgeleverd, want ik kwam erachter dat ik in het vacuüm pas écht goed voelde wat ik wil; hoe ik nu verder wil in mijn professionele ontwikkeling. En dat is een geweldige boost om in het nieuwe jaar mijn werk weer op te pakken. Ik ben er helemaal klaar voor!

Om het jaar fris te starten heb ik mijn website een update gegeven. De komende tijd zullen er pagina’s aan worden toegevoegd, waaronder:
– galeries van mijn werk,
– een pagina met veel links naar websites die inspireren of handig zijn voor kunstzinnige technieken en het (kunstzinnig) dagboek,
– een pagina met links naar websites over kunstenaarsbenodigdheden (wat klinkt ‘art supplies’ toch efficiënt vergeleken bij dat plompe en bombastische Nederlandse woord!!!) en een toelichting over de materialen waar ik zelf het liefst mee werk,
– informatie over het kunstzinnig dagboek, en
– activiteiten omtrent het kunstzinnig dagboek.

Mijn weblog wordt de hoofdpagina en daar zal ik zeer regelmatig nieuw materiaal en inspiratiebronnen met je delen. Lekker veel plaatjes en bewegende beelden, dus!

Voor nu ga ik je een hele fijne jaarwisseling toewensen (pas op je kostbare vingers!!!). En om je dan maar gelijk wat inspiratie voor het nieuwe jaar mee te geven, wil ik je attent maken op het fantastische werk van de Oekraïens/Amerikaanse illustrator Victoria Usova. In haar werk herken je Russische volkskunst, vleugjes Chagall, sprookjes en eenvoud. Ze heeft ook een heerlijke weblog. Ik vind haar beheersing en aanpak van aquarelverf bewonderenswaardig. Zoals zíj kan werken met dekkende lagen en lagen die zó dun zijn dat ze haast etherisch aandoen in één het hetzelfde werk…ik vind het prachtig!

Natuurlijk kon ik het niet nalaten eens te oefenen à la Victoria Usova…en daarom hier mijn nieuwjaarswens: