Nogmaals mijn puppyvideo – hopelijk nu wél zichtbaar voor iedereen…klaar om te smelten?
Klikkerdeklik:

 

Silke – a Cardigan Welsh Corgi Puppy from Journalicious on Vimeo.

Mijn video van onze pup wordt op YouTube geblokkeerd. Waarom? Omdat we een geschil hebben over de gebruiksrechten van de muziek. Ik heb schriftelijke toestemming van de band, maar YouTube blijft moeilijk doen en heeft nu een geschil met mij. Dus…al vráág je toestemming aan de band, helaas Pindakaas. Bij ultra extremistisch YouTube is dat niet voldoende om je video met kind permission te voorzien van een muziekje.

Ik heb nota bene om toestemming gevraagd. En het gekregen!

In Amerika, waar alleenstaande moeders uit hun huis worden gezet omdat ze wegens een boete voor het downloaden van 4 nummers hun huis moeten verkopen en voor het leven berooid zijn, gaan ze wel érg ver in het beschermen van auteursrecht. Als je het gebruik van muziek zelfs verbiedt terwijl er schriftelijke toestemming is, doet het mij toch wat aan McCarthy achtige praktijken denken! En daar voel ik me niet helemaal bij thuis.

Vimeo doet vooralsnog niet moeilijk, hoewel het ook van een Amerikaanse eigenaar is. Fingers crossed!

En dan te bedenken dat Valravn het juist hartstikke leuk vond dat ik hun muziek voor mijn films wilde gebruiken!!! Ze hebben namelijk nu voor het eerst een cd in de reguliere verkoopkanalen waar ze graag promotie voor hebben…hier te vinden op Bol.com.