Okee, vandaag een post in het Nederlands…om eens te kijken wat u daarvan vindt! Als ik daar nu eens veel reacties op krijg, houd ik het misschien wel zo… 😉

Vandaag aten we heerlijk, al zeg ik het zelf: gestoomde broccoli met dipdressing, een saucijsje, tomaten-mozarella salade en voor de liefhebber gekookte aardappels.

Hoe ik dat deed? Lees verder na de klik!

De broccoli heb ik gestoomd in een superfijne stoomkoker. Niet zo’n luxe stoomoven, maar een ouderwetse Braun stoomkoker. Superfijn ding dat ik al járen heb en elke week minimaal één keer gebruik. Ik vind in het bijzonder broccoli en worteltjes er lekker in klaar te maken! De smaak blijft goed behouden en de vitaminen ook. Aanrader voor wie er over mocht twijfelen!

De broccoli heb ik als eerste gestoomd en toen laten afkoelen om later te kunnen dippen. Toen volgde de dipsaus:

Lekker simpel sausje, maar lékker! Mix in een schaaltje 1,5 theelepel wasabi met 1 overvolle lepel mayonaise (met een berg erop), peper en zout. Goed roeren met een minigarde!!! Dan doe je er één tot twee eetlepels citroensap bij en weer goed doorslaan. Tot slot voeg je sojaroom of slagroom toe, zoveel je wil. Je kunt ook de light-variant nemen. En je raadt het al: goed roeren 😉 Klaar is Kees! Kun je lekker laten staan om broccoli in te dippen terwijl je de rest maakt. Ook erg lekker met worteltjes, trouwens!

Dan de mozarella-tomaat salade. Even een tip: bij Lidl hebben ze erg goedkope mozarella, en lekkere ook! Tenminste, ik vind ‘m erg goed! 30 cent per bolletje. Dat kan je de kop niet kosten! Ik had er twee voor ons viertjes.

Dit recept is supersimpel! Kan niet fout gaan. Tenzij het mes perongeluk plakjes vinger meeneemt. Maar anders, een zeker succes! Pak een kommetje en doe daar een kruidenmix in met italiaanse kruiden, of een bruschetta. Ik had van de Rode Pilaren ‘dipper Toscane’. 1 Eetlepel. Dan 2 eetlepels witte wijnazijn en 3-4 eetlepels olijfolie. Goed mixen en even laten staan!

Neem 4 mooie trostomaten van redelijk flink formaat en snijd die in plakjes. Snijd dan de 2 bolletjes mozarella in plakjes. Leg ze mooi om en om op een mooie platte schaal. Overgebleven plakjes tomaat kunnen in het midden. Sprenkel er met een theelepel wat van de dressing overheen…kan gelijk op tafel!!! Zelfs de kinderen aten hun vingers er mee op!

En hoewel ik verder geen recept meer heb, toch wilde ik u niet mijn dessert onthouden:

Hoewel ik het een grote commerciële kolder vind dat we tegenwoordig met Pasen ook al twee dagen kerstdiner zouden moeten doen, ben ik wel blij met sommige luxe producten die je ineens bij de Lidl vindt. Voor een zeer schappelijke prijs vond ik deze brie gevuld met een roomkaasje met italiaanse kruiden. Hmmm…lekker!!! Onze oudste vroeg: “mama, mag ik de rest”?