Veel mensen houden een dagboek bij. Veruit de meeste mensen gebruiken alleen maar het geschreven woord in het dagboek.
Dat is zonde, want het kan ook anders.
Een dagboek biedt ook ruimte voor creativiteit. Door tekeningen, schilderijen of collages onderdeel van je verhaal te maken, vertel je een verhaal dat rijker is dan je ooit met woorden kunt beschrijven. Er zijn soms duizenden woorden nodig om iets te omschrijven wat je in één simpel beeld – hoe eenvoudig ook – kunt vatten.
Bovendien werkt het ook nog eens zo dat het gebruik van taal in combinatie met beeld en kleuren linker en rechter hersenhelft met elkaar in balans brengt. Dit maakt dat het werken in een kunstzinnig dagboek bijzonder ontspannend is en verhelderend kan werken.
Een kunstzinnig dagboek is leuk, inspirerend, goed voor je intuïtie, creatief, ontspannend, heilzaam, leerzaam, stimulerend, een schat voor later.

“Maar ik ben helemaal niet creatief!”

Het klinkt misschien vreemd, maar voor een kunstzinnig dagboek hoef je niet te kunnen tekenen of schilderen. De cursus gaat niet over goed of niet goed, mooi of niet mooi. Waar het om gaat, is dat wat je maakt voor jou waardevol is. Naarmate je langer bezig bent, leer je steeds meer en krijg je steeds vaker iets op papier zoals je het in gedachten had.
De cursus Kunstzinnig Dagboek gaat over DOEN! De opdrachten die aan bod komen, prikkelen je inspiratie en bieden verschillende technieken aan.

“Maar daar heb ik helemaal geen tijd voor!”

Creatief bezig zijn hoeft niet veel tijd te kosten. Er zijn talloze kleine momenten op een dag die je makkelijk kunt invullen met even iets creatiefs schrijven, tekenen of er een plannetje voor bedenken. Denk aan de minuutjes in de rij voor de kassa, vlak voor het slapen gaan, tijdens de reclameblokken, als je pannen staan te pruttelen…ga zo maar door.
            Een kunstzinnig dagboek mag veel tijd kosten, maar het hoeft niet.

Praktische informatie

De cursussen vinden doorgang bij voldoende aanmeldingen. De lessen vinden plaats in mijn atelier aan de Schermerhornstraat 7. We werken in groepjes van 3 tot maximaal 8 personen.

Cursusdata najaar 2012:

Voor 2012 zijn vooralsnog de volgende data gepland:
dinsdagavond 23 + 30 oktober en 6, 13 en 20 november van 20.00 tot 22.30
De prijs van de cursus bedraagt € 95,00, inclusief koffie of thee. Dit bedrag dient binnen één week na aanmelding voor de cursus te zijn overgemaakt. Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling.
            U dient zelf een dagboek aan te schaffen. Deze moet aan een aantal eisen voldoen in verband met de creatieve technieken die we in de cursus toepassen. In de inschrijvingsbevestiging vindt u een aantal tips voor het dagboek.
            Voor de cursus kunt u eventueel bij mij een speciaal daarvoor gemaakt folio dagboek met professioneel aquarelpapier aanschaffen voor € 7,00.
Investeren in dure materialen is niet nodig. Iedereen heeft wel een schaar, lijm, liniaal, pen, potlood, lijm, gum en kleurpotloden en/of waterverf. Daarmee kom je al een heel eind. Het enige dat u behalve een dagboek dient aan te schaffen, is twee watervaste, zwarte tekenpennen van 0,3 en 0,5mm.

Aanmelden

U kunt zich opgeven voor de cursus of meer informatie aanvragen door een e-mail bericht te sturen naar: info@journalicious.nl of door te bellen naar Mandy van Goeijeop 06-52680908.
© Mandy van Goeije, 2012