Tanka Schrijven en Illustreren

Art Journaling liefhebbers, tekenaars en schrijvers opgelet!

Hoe vertel jij je verhaal?

LIVE event 9 december aanstaande op rustieke locatie in Zeeland.

“Maar nee!” riep ze uit,
“dichten hoeft echt niet moeilijk
te zijn, zie dan toch!
We kunnen ‘t kunstig maken,
maar simpel als dit kan ook.”

Wat moet je kunnen?

Niets bijzonders. Je moet vooral goede zin meebrengen. Zowel de tanka als de tekentechniek zijn toegankelijk

Praktische informatie

Datum & tijd

zaterdag 9 december 2017, 10:30 – 21.00 (of bij droog weer nog wat langer bij een houtvuurtje)

Locatie

De Koffietuin in Oudelande
Everingseweg 2G
(Kruising Everingseweg / Wilhelminastraat)
Oudelande, Zeeland

Klik hier voor de route

Openbaar vervoer

Trein naar Goes en dan samen (ik breng vooraf de deelnemers in kaart zodat je kunt afspreken) de taxi naar Oudelande of, voor bijbetaling van € 15,00 voor max. 3 personen privé taxi heen en terug naar Goes of overnachtingslocatie ‘s avonds om 21:00

Kosten

€ 125,00 inclusief materialen, koffie/thee, lunch en avondeten (met gluten- en lactose-intolerantie kan rekening worden gehouden).

We werken in een kleine groep van maximaal 12 deelnemers zodat er voor iedereen ruimschoots persoonlijke aandacht is.

Meedoen?

Je kunt je plaats reserveren door de link hieronder te volgen naar Etsy waar de betaling veilig op de manier van jouw voorkeur kan plaatsvinden. Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar.

Receive MandyMail!

MandyMail is my hopelessly irregular but oh-so warm-hearted newsletter in whichI share recent work, musings, sources of inspiration, sneak previews, answers to questions and updates on upcoming and running online classes. And I intend to start with some MandyMail-exclusive videos and/or podcasts mid 2018!

Workshop Tanka schrijven en illustreren

Poëzie en beeld samenbrengen is één van de mooiste manieren om je verhaal te vertellen. In deze workshop gaan we aan de slag met de Japanse Tanka, een variant op de haiku.

Tanka: een beknopt verhaal in dichtvorm

Het is een kunst om een verhaal te vertellen met zo weinig mogelijk woorden. Door slim het gebruik van beeld in te zetten, zorg je ervoor dat je nog maar weinig woorden nodig hebt. De tanka is een handige schrijfmethode die helpt ons gebruik van woorden in te perken, maar biedt voldoende ruimte om met het gebruik van beeld tóch een compleet verhaal te vertellen.

Tanka illusteren

De tanka kenmerkt zich door haar beknoptheid die zich zo fantastisch laat aanvullen met beeld. In deze workshop gaan we dan ook van twee kanten de combinatie tanka en beeld benaderen.

Bij de eerste methode gaan we voor het beeld uit van de tanka. We schrijven een aantal tanka en kiezen er één uit om te illusteren. In deze les komen diverse principes aan bod van het illustreren. Want een illustratie is niet zomaar letterlijk tekenen wat er geschreven staat.

Bij de tweede methode vliegen we de tanka het het beeld helemaal omgekeerd aan. We maken met behulp van een aantal toevalligheidsmethoden een tekening waar een verhaal in zit. En om ons verhaal compleet te maken, schrijven we hier een tanka bij. En ook hier gaan we niet voor letterlijke verwoording van het getekende verhaal, maar zorgen we dat de tanka echt een extra dimensie aan de tekening en het verhaal toevoegt zodat je uiteindelijk een ijzersterke combi krijgt.

Techniek

In deze workshop werken we met aquarel en inkt op aquarelpapier.

Thema

Inspiratie hoeft nooit ver weg te zijn. In deze workshop gaan we dan ook aan de slag met ons eigen verhaal. Het thema van de dag is ‘jaarafsluiting’. In december maken we vaak de balans op van het voorbije jaar en blikken we vooruit naar wat er in het nieuwe jaar gaat komen.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Voor iedereen die plezier beleeft aan het schrijven van gedichten en tekenen.

Voor mensen die graag willen illusteren.

Voor iedereen die van art journaling houdt en zin heeft om een nieuwe techniek uit te proberen.

Hij monsterde aan
Eindelijk thuis van zijn reis
Vol van verlangen
Naar haar, zijn vrouw, die helaas
zijn verlangen niet deelde.